Er fastfood = at falde hurtigt i søvn?

Når det kommer til søvn, er det måske en god ide at holde lidt igen med takeaway. 40% af de medvirkende i undersøgelsen, som spiser fastfood mindre end en gang om ugen, siger, at deres søvn er ”god” – i modsætning til 15,4% af dem, der spiser det hver dag. ”Alt, hvad vi indtager, har potentiale til at forstyrre vores søvn”, siger Mary Ellen Wells, Clinical Assistant Professor, University of North Carolina Neuro Diagnostics and Sleep Science Program. ”Det er meget individuelt. For nogle, kan indtagelse af fed eller krydret mad tæt på sengetid ødelægge søvnen, for andre er det sukkerholdige fødevarer. Overfølsomhed overfor visse fødevarer kan være et andet problem, og mange mennesker ved måske slet ikke, at de er overfølsomme. Selv det at drikke vand før sengetid kan ødelægge søvnen for nogle, da de så skal op om natten for at tisse. Listen er uendelig.” For nogle kan det være nyttigt at lave en mad- og søvndagbog for at se, om der er en sammenhæng mellem den mad, de spiser, og deres søvn.