Iivo Niskanen vaihtoi sänkyä ja huomasi merkittävän eron: ”Palaudun harjoittelusta nopeammin, koska uneni laatu on parantunut”

Huippu-urheilijalle palauttavat unet ovat tärkeä voimavara. Iivo Niskanen vaihtoi vuoteensa keväällä 2017 TEMPUR-vuoteeseen ja tulokset näkyivät heti kesällä. Harjoittelu oli tehokkaampaa ja unenlaadun paraneminen näkyi ennen kaikkea parempina tuloksina urheilussa.

Iivo kertoi sängyn vaihdon yhteydessä, että yöllisten heräilyjen syy saattoi olla esimerkiksi puutumisen tunne selän alueella. TEMPURiin vaihdon myötä kyseisiä kipuja ei enää ole ollut, vaan TEMPUR-patja antaa Iivon nukkua yönsä häiriöttä.

– Nyt vasta tiedän, mitä laadukas ja palauttava nukkuminen voi olla.

Iivon nukkumista tutkittiin unipäiväkirjan avulla

Iivo vaihtoi vuoteensa, tyynynsä ja peittonsa TEMPURin laadukkaisiin tuotteisiin. Iivon nukkumista tutkittiin kyselyllä ja unipäiväkirjalla ennen sekä jälkeen vuoteen vaihdon. Unenlaatu parani, sekä yölliset heräämiset vähenivät.

– Unenmäärä minulla on ollut hyvä jo aikaisemmin, mutta nyt unenlaatu on parantunut selkeästi.

Unipäiväkirjan mukaan Iivon öiset heräämiset ovat vähentyneet 70 prosentilla ja aamut, joina hän koki väsymystä, vähenivät 60 prosentilla tarkastelujakson aikana. Nukkumiskysely kertoo, että selkäkivut jäivät pois, samoin selän jäykkyys ja puutuminen. Levotonta liikehdintää vuoteessa ei enää ole. Tavallisella patjalla nukkuessaan Iivo nukahti usein kyljellään, mutta heräsi selällään. Nyt kun sänky on oikeanlainen, myös yöllinen kääntyily vähenee.

– Oikean kokoinen ja mallinen tyyny ohjaa vartalon asennon oikeaksi. Painetta vähentävän Tempur-materiaalin ansiosta levoton liikehdintä ja kääntyily vähenevät merkittävästi. Muotoutumisen ansiosta keho saa oikeanlaisen asennon, kertoo fysioterapeutti Pasi Koistinen TEMPURilta.

Myös peitto vaikuttaa paljolti unenlaatuun. TEMPUR-peitto muodostaa mikroilmaston nukkujan ja peiton väliin tasaten nukkujan lämpötilaa ja se osaltaan auttaa rauhoittamaan yöunta. Makuuhuoneen lämpötilaa voi näin laskea, vaikka jopa alle 18 asteen, sillä viileässä nukkuminen on edullista unen kannalta.

Iivo Niskanen on tyytyväinen TEMPURiin ja suosittelee sitä lämpimästi ihan jokaiselle.