Snabbmat = snabbare sömn?

Snabbmat = snabbare sömn?

Du kanske ska tänka till innan du köper takeaway! 40 procent av deltagarna som äter snabbmat mindre än en gång i veckan njuter av en “bra” sömn jämfört mot 15,4 procent av dem som äter det varje dag. “Allt vi matar in i våra kroppar har potential att störa sömnen, säger Mary Ellen Wells, Clinical Assistant professor i Neurodiagnostik- och sömnvetenskapsprogrammet vid University of North Carolina. “Det är mycket individuellt. För vissa är det känsligt att äta tung/fet eller kryddig mat nära läggdags , för andra sockerhaltiga livsmedel. Livsmedelskänslig kan vara en annan fråga, och folk kanske inte ens inser att de är känsliga för vissa livsmedel. Även dricksvatten kan störa sömnen för de som måste gå upp ofta och urinera. Listan är oändlig. “Det kan vara användbart att skriva en mat- och sömndagbok för att se om det finns ett samband mellan vissa livsmedel du äter och kvaliteten på sömnen du får.
WLS-landscape-Helvetica-SE-Takeaway (1)